Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НАШИТЕ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ ЩЕ ОТКРИЯТ И НАКАЖАТ ИЗСТРЕЛЯЛИТЕ “ИСКАНДЕР” ПО КАФЕНЕТО В ГРОЗА

Киев, 06 октомври 2023.- Вчера Московия с крилата ракета “Искандер” уби 51 човек в село Гроза, Харкивска област.

Хората, сред които не е имало военни, бяха се събрали в местното кафене на помен след погребение на техния съселянин – войник, загинал на фронта. Сред жертвите са синът и жената на войника, а така също дете на шест годинки.

С ракета, струваща $3 млн., да удариш селски хоремаг с кафене, в който не е имали военни, е пълно безумие

“Това е брутално руско престъпление – ракетен удар по обикновен магазин за хранителни стоки, абсолютно умишлена терористична атака. Изказвам съболезнования на всички, които са загубили своите близки! Оказва се помощ на ранените”, написа в социалните мрежи президентът Володимир Зеленский.

Възмущението си изказаха и от ООН, от ЕС, от Белия дом. В Харкивска област е обявен тридневен траур.

“Руският терор трябва да бъде спрян. Всеки, който помага на Русия да заобиколи санкциите, е престъпник. Всеки, който все още подкрепя Русия, подкрепя злото. Русия се нуждае от тези и други подобни терористични атаки само за едно: за да превърне геноцидната си агресия в ново нормално явление за целия свят. И аз благодаря на всеки лидер, на всяка нация, която ни подкрепя в защитата на живота!

Сега разговаряме с европейските лидери, наред с други неща, за укрепване на противовъздушната ни отбрана, за укрепване на армията ни и за осигуряване на защита на страната ни от терора. И ние ще отговорим на терористите. Абсолютно справедливо. И мощно”, подчерта украинският президент.

“И мощно” означава, че нашите секретни служби непременно ще открият и накажат екипа на комплекса “Искандер”, изстрелял ракета от руската територия по съседната украинска област.

Впрочем, нашата Служба за сигурност и Главно управление “Разузнаване” вече имат подобен опит. На 27 юни руската ПВО система С-400 “Триумф” удари кафене в град Краматорск, Донецка област. В резултат 12 души са загинали. Две седмици по късно този “Триумф” е бил унищожен заедно с обслужващия екип.(УВести)

Още по темата:

НАШИТЕ УНИЩОЖИХА РУСКИЯ С-400 “ТРИУМФ”, ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ УДАРИЛ ПО ПИЦАРИЯ В КРАМАТОРСК

Фоторепортаж на “Цензор.Нет” от село Гроза след руския атентат