Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОДКРЕПЯТ 65% ОТ РУСНАЦИТЕ, НЕ ИСКАТ ДА ВРЪЩАТ НАШИТЕ ЗЕМИ

Киев, 04 октомври 2023.- В края на август 65% от руснаците подкрепяха войната (според тях – “специална военна операция”) против Украйна. През май т.г. те бяха със 6% по-малко. Не подкрепят “СВО” 30% от руснаците.

Хотят ли русские войны…

Това съобщава компанията “Ню Имидж Маркетинг Груп”, организирала проучването по поръчка на Украинския институт на бъдещето.

На респондентите беше зададен и въпрос, как тази война (“СВО”) трябва да завърши? Ето и вариантите на отговори:

– руската армия да напусне Запорожка и Херсонска области – такова решение се подкрепя и по-скоро се подкрепя от 40% от руснаците, докато категорично са против или по-скоро са против 52%;

– руската армия да напусне Запорожка, Херсонска, Луганска и Донецка области – 33% от анкетираните са “за” или по-скоро са “за”, против са или по-скоро са против – 60%.

– руската армия да напусне всички украински територии, включително Крим – 22% са “за” или по-скоро са “за”, против са или по-скоро са против – 72%.

И така, 65% от руснаците искат войната да продължи, а 72% категорично са против варианта “за мир”, когато всичко заграбеното от тях трябва да бъде върнато на Украйна в международно признатите й граници.(УВести)