Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БЪЛГАРСКИ ВОЕНЕН МИНИСТЪР ЗА С-300: МНОГО ХОРА У НАС СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА РУСИЯ

София, 29 септември 2023.- “Има много хора в България, които са загрижени за сигурността на Русия”. Това обяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти на въпрос за критиките на президентството за решението на парламента България да изпрати неизправни ракети C-300 на Украйна, съобщава Сега.

С-300 на военен парад в София – 06 май 2019 г.

“Аз мисля, че ние равно трябва да бъдем загрижени преди всичко за нашата собствена сигурност, като отчасти гарантираме това като помагаме на Украйна да защити цивилни граждани от убийства и разрушаване на цивилната инфраструктура от Русия, която постоянно използва дронове, балистични ракети, крилати ракети и всичко, с което разполага, за да атакува и да убива цивилни. Мисля, че дори минимално да помогнем на Украйна – това си струва“, коментира още военният министър.

Вчера секретарят на президента Румен Радев по сигурността и отбраната и бивш служебен военен министър Димитър Стоянов нападна остро управляващите за решението да се дадат ракети от комплексите С-300 на Киев. Той обяви решението за скандално и нарече депутатите обикновени натискачи на копчета.

“Нито парче от ракета не трябва да излиза от българската армия конкретно за този комплекс. Някой може ли да прогнозира от тези граници сега, дали няма да навлезе по-дълбоко в Черно море и дали някой дрон няма да прелети над България. Точно затова са необходими зенитно-ракетните комплекси. Трябва да имаме способности да защитим нашето небе“, обяви Стоянов по Би Ти Ви.

Тази седмица Народното събрание взе решение да изпрати за Украйна дефектни ракети за ПВО комплекс С-300. България разполага с няколко такива системи.