Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОТ ДРОН НА ЛЕТИЩЕТО В РУСКИЯ КУРСК ИМА УБИТИ И РАНЕНИ СРЕД КОМАНДВАНЕТО НА АВИОПОЛК

Киев, 25 септември 2023.- На летище “Халино” близо до руския град Курск след взрив на дрон е убито и ранено командването на авиационния полк.

За това информира агенцията “РБК-Украйна“, която се позовава на източници в Главно управление “Разузнаване” (ГУР) на министерството на отбраната на Украйна.

Съобщава се, че дронът е атакувал летище “Халино”, което се намира на 7 км от Курск и на което е разположен 14-и гвардейски изтребителен авиационен полк “Жданов” (самолети Су-30СМ).

Су-30

Според източници от ГУР, руснаците са прихванали, като са използвали средства за радиоелектронна борба, украински дрон в близост до летището и са го приземили на пистата. След това командването на авиационния полк и офицери от ФСБ са решили да огледат “птицата” и да си направят снимки за спомен от удачната акция.

“В момент, когато групата е инспектирала “трофейния” дрон, станала е мощна експлозия”, каза източникът.

Твърди се, че сред загиналите и ранени са били командирът на 14-и авиационен полк, един от неговите заместници, група офицери – летци и инженери, представител на военното контраразузнаване на ФСБ и други военни.(УВести)