Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БИВШИЯТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НАТО ПРЕДЛАГА КАК АЛИАНСЪТ ДА “УСПОКОИ” ПУТИН

Киев, 23 септември 2023.- Джордж Робъртсън – бивш генерален секретар на НАТО, смята, че Западът следва много категорично да предупреди Кремъл: ако продължава да прекалява в Украйна, резултатът може да бъде истинска, а не въображаема война с алианса.

Джордж Робъртсън

Според Робъртсън, западните политици не трябва да се страхуват от руските заплахи. Великобритания и нейните съюзници следва да внушат на руското военно ръководство, че Западът не се страхува от реална война с Русия и по този начин да ограничи руските военни амбиции, заяви бившият генсек пред “Скай нюз”.

Робъртсън, който беше генерален секретар на НАТО от 1999 до 2003 г., призова западните политици да бъдат по-дръзки. “Трябва да се отървем от страха, от страха от ескалация, който изпитват много лидери в Европа”, каза той.

Джордж Робъртсън смята, че руските войници са “много патриотични и много консервативни”. “Родината за тях е по-важна и в крайна сметка те няма да рискуват родината си заради една провалена авантюра на Путин, особено такава, която е толкова зрелищно неуспешна, разточителна и на всичко отгоре – унизителна”, допълни той.

От известно време по всички руски ТВ се прокарва тезата, че в Украйна руската армия воюва не с украинската, а със Запада, с НАТО. Според някои експерти, по този начин се подготвя уж безболезнено излизане от войната без да се предизвика гневът на руски националистически екзалтиран електорат.(УВести)