Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИ СЕЛО КЛИШЧИИВКА, КОЕТО Е МНОГО БЛИЗО ДО БАХМУТ

Киев, 18 септември 2023.- Вчера украинската армия освободи село Клишчиивка, което се намира 7 км от град Бахмут, заяви говорителят на Източната ни военна групировка Илля Евлаш.

С освобождаването на Клишчиевка ние създаваме плацдарм, който ще позволи да развиваме по-нататъшни настъпателни действия и, най-вече, да контролираме с артилерия и дронове логистичните маршрути, използвани от окупаторите за снабдяване на Бахмут.

“Освен това, се разкрива южния фланг, което ще ни даде възможност да се придвижваме по-удобно в дълбочина на противниковите линии и да нанасяме по-точни и по-дълбоки удари с помощта на различни артилерийски системи, безпилотни летателни апарати FPV и други налични средства”, каза Илля Евлаш. Той добави, че в момента боевете се водят в близост до железопътната линия. А се знае, че руското командваме снабдява фронта предимно със железница.

Железопътната линия е много важна за руснаците, които се снабдяват от разстояние около 50-60 км, подчерта и пан Илля. “Борим се за всеки метър”, каза той.

Тази сутрин дойде съобщение, че руснаците направиха опит да си върнат селото, но не успяха.(УВести)