Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В АНДРИИВКА НИЕ БЕЗМИЛОСТНО УНИЩОЖИХМЕ 72-а РУСКА БРИГАДА

Киев, 15 септември 2023.- По време на вчерашното освобождаване на село Андриивка в Донецка област украинската армия напълно унищожи 72-а бригада на руските въоръжени сили.

Това съобщи във Facebook командирът на 2-и щурмови батальон на 3-та отделна механизирана бригада Дмитро Кухарчук.

“Битката в селището продължи два дни, но преди това се бихме в горички. В много горички, от които, всъщност, не остана почти нищо, както и сега от самото село, което врагът бомбардираше с всичко, което разполагаше. Всеки метър от възвърнатата украинска земя е спечелен благодарение на огромните усилия на нашите щурмови роти, които се придвижваха напред въпреки непрестанния артилерийски, самолетен и дронов вражески обстрел”, сподели Кухарчук.

Нашите щурмоваци

Той подчерта, че основната цел на всяка война не е окупирането на територии, “което, разбира се, е радост за душата”, а унищожаването на вражеския личен състав.

“И именно в този контекст ние безмилостно унищожихме 72-а бригада на руските въоръжени сили. По време на маневрата и обкръжаването на врага бяха убити трима командири на батальони, началникът на разузнаването на бригадата, куп ротни командири, офицери и войници, унищожено беше огромно количество вражеско оръжие”, подчерта Кухарчук.

Той допълни, че в хода на преките боеве в самото селище вторият щурмови батальон е загубил четирима войници, чиито имена завинаги ще бъдат вписани в украинския летопис.

“Искам да благодаря на войниците и командването на 1-а щурмова, 1-а механизирана, 2-а механизирана, разузнавателна рота, бригадната артилерия, момчетата от Държавната гранична служба и командира на 3-а бригада за координираната работа и сплотеност. Но най-вече на моите щурмоваци – вие сте най-добрите в света! За мен е гордост и чест да бъда в една и съща част с вас!” – написа в поста си Дмитро Кухарчук.

Както съобщи “УВести”, украинските сили освободиха село Андриивна – много важно населено място край Бахмут.(УВести)

Още по темата:

ОСВОБОДИХМЕ ВАЖНО СЕЛО БЛИЗО ДО БАХМУТ, ОФАНЗИВАТА НИ ТАМ ПРОДЪЛЖАВА