Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АНТЪНИ БЛИНКЕН: ТРЯБВА ДА ПОПРЕЧИМ НА РУСИЯ ДА ПОСТИГНЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ УСПЕХ В УКРАЙНА

Киев, 14 септември 2023.- Целта на САЩ в Украйна е да попречат на Русия да постигне стратегически успех в своята агресия, както и да осигурят икономически, военен и демократичен просперитет на украинската държава в бъдеще.

Това е заявил държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в интервю за Pod Save The World, публикувано в вчера, съобщава “Цензор.Нет”

“Крайната цел е двойна. Преди всичко, разбира се, трябва да лишим Русия от стратегически успех в Украйна, защото ако не го направим, тогава това ще послужи като покана за агресорите навсякъде”, заяви ръководителят на американската дипломация.

В тази връзка той подчерта, че Русия вече се е провалила в опитите си да заличи Украйна от картата на света, да заличи нейната идентичността като независима държава и да я присъедини към Русия. Така че сега, според Блинкен, къде точно ще бъдат очертани границите, зависи най-вече от самите украинци, които продължават своята офанзива.

“И ние сме решени да ги подкрепим украинците, за да увеличат максимално способността си да си върнат останалата част от територията, която Русия е окупирала”, заяви Блинкен, като добави, че руският агресор все още контролира около 17% от територията на Украйна.(УВести)