Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БАВНО ЛИ Е НАШЕТО НАСТЪПЛЕНИЕ? КАКВО ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ ЗАПАДЪТ

Киев, 10 септември 2023.- Във войната няма “ако”, пише в “Главком” Виктор Андрусив – съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна. Но, все пак…

Виктор Андрусив

Ако още през януари 2022 г. в Украйна бяха пристигнали първите западни самоходни артилерийски системи, бронирани машини и системи за противовъздушна отбрана “Patriot”, Путин, най-вероятно, щеше да се откаже да ни напада или нямаше да успее да завладее толкова територии.

Ако през май 2022 г. украинските пилоти бяха започнали да се обучават за F16, те, най-вероятно, щяха да подпомагат офанзивата ни през юни 2023 г.

Ако през май 2023 г. бяха ни дали касетъчни боеприпаси, до края на юни щяхме да пробием първата линия на отбрана на противника.

Ако през юни 2023 г. бяхме получили ATACMS с 300 км, най-вероятно, щяхме сега да пробием последната линия на отбрана с перспективата да достигнем Азовско море.

Ако тези “ако” бяха налице, на западните медии не трябваше да се налага да пишат, че настъплението ни върви бавно.(УВести)

Нашият коментар:

А бавно в сравнение с какво? С Виетнам ли, с Ирак ли, със Сърбия ли, с Афганистан ли? Все страни от “третия” свят. Американските генерали, например, не знаят, що е то окопна война дълга 1000 км. Дедите им да, знаят, защото след Пърл Харбър са минали през Втората световна война. Армията на САЩ никога открито не е воювала с противник като Русия. Затова въпросът ни е: Западът иска Украйна да спечели или Русия да не загуби? Според нас, като че ли е второто.