Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДИКТАТОРЪТ ПУТИН: ЗАПАДЪТ ПРЕДИЗВИКА “КОНФЛИКТА” В УКРАЙНА…

Киев, 09 септември 2023.- Западът предизвика “конфликта” в Украйна, за да спре успешното развитие на Русия.

Това е заявил диктаторът Владимир Путин на среща с млади учени от федералния ядрен център в Саров, съобщават някои световни медии. Предишното му посещение там е било през 2014 г., когато Русия окупира Крим и част от Донецка и Луганска области.

“Тогава нашите недоброжелатели направиха първите си стъпки в своите опити да ограничат нашия технологичен суверенитет, да попречат на развитието ни”, е подчертал Путин, очевидно, имайки предвид западните санкции, наложени след “кримската и донецката авантюра” на Кремъл и нарушаване на международното право.

Руският президент се похвали, че през последните девет години е било направено много, за да бъде “гарантиран технологичният суверенитет” на страната му, но предстои още доста работа.

Опорната точката, че войната в Украйна е била “предизвикана от Запада”, често се повтаря в публичните изявления на Путин като оправдание. В началото на нахлуването в Украйна през февруари 2022 г. едно от пропагандните клишета на Кремъл беше, че Русия уж не е имала избор и ако не беше изпреварила Запада, то Западът чрез Украйна е щял да я нападне.(УВести)