Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ТАЗИ НОЩ СВАЛИХМЕ 23 ОТ ОБЩО 33 ВРАЖЕСКИ ВЪЗДУШНИ ЦЕЛИ, В ИЗМАИЛ ИМА ЖЕРТВА

Киев, 06 септември 2023.- През нощта 5 срещу 6 септември врагът атакува Украйна с ракети с въздушно и наземно базиране и с безпилотни летателни апарати. Бяха регистрирани общо 33 вражески въздушни цели. Това съобщиха от родните ВВС.

Руските нашественици са изстреляли 7 ракети с въздушно базиране X-101/X-555/X-55 (от 9 стратегически самолета Ту-95МС от района на руския град Енгелс), 1 балистична ракета “Искандер-М” и 25 ударни дрона-камикадзе “Шахед-136/131” от югоизток и юг (Приморско-Ахтарск, Чауда) по територията на Украйна.

За отразяване на въздушното нападение бяха задействани зенитно-ракетни войски, изтребители, мобилни огневи групи и други средства за унищожаване.

Измаилско пристанище

“Силите и средствата за противовъздушна отбрана на ВВС заедно със силите за ПВО на украинската армия унищожиха 23 въздушни цели. По-специално, 7 крилати ракети X-101/X-555/X-55, 1 балистична ракета “Искандер-М”, 15 ударни БЛА “Шахед-136/131”, съобщават от щаба на нашите ВВС.

Ударът беше насочен към Киев и Киевска област, където има разрушения, не без жертви. В крайдунавския Измаил един човек е загинал, когато ракети и дронове са улучили по пристанищната инфраструктура, откъдето украинското зърно се изнася за чужбина. Напоследък именно този град и съседното пристанище Рени са обект на агресията на терористичната Московия.(УВести)