Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АНТЪНИ БЛИНКЕН: ВИЖДАМЕ ДОБЪР НАПРЕДЪК В УКРАИНСКАТА ОФАНЗИВА

Киев, 06 септември 2023.- Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристигна в Киев, за да се увери, че защитниците на страната ни разполагат с всичко необходимо, за да се защитават в дългосрочен план, съобщава електронното издание “Цензор.Нет”.

Антъни Блинкен

“Преди всичко съм тук, за да демонстрирам постоянна и силна подкрепа за Украйна, която се сблъсква с тази агресия, – заяви Блинкен при пристигането. – Виждаме добър напредък в настъплението. Да, то е много трудно. Искаме да сме сигурни, че Украйна разполага с всичко необходимо не само за успех сега, но и в дългосрочен план да има силни отбранителни способности, така че подобна агресия повече да не се повтори”, – каза той.

Блинкен подчерта, че САЩ също така са решени да работят със своите партньори за възстановяване на силна икономика и демокрация – всичко, което е необходимо, за да се гарантира не само оцеляването на Украйна, но и нейният бъдещ просперитет.

“В това отношение Украйна има силен партньор в лицето на Съединените щати”, заключи държавният секретар.

Според високопоставен служител на Държавния департамент, Антъни Блинкен ще пренощува в Украйна, което, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., не е правил нито един американски високопоставен чиновник. Очаква се той да обяви нов пакет от американска помощ на стойност над $1 млрд.

През нощта в деня на пристигането на Блинкен Московия като че ли нарочно нанесе ракетен и дронов удар по Украйна, включително по Киев и Киевска област.(УВести)