Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАШИСТИ АТАКУВАТ ОДЕСКА ОБЛАСТ С “ШАХЕДИ” ЗА ВТОРА ПОРЕДНА НОЩ. ДВА ОТ ТЯХ ПАДАТ В РУМЪНИЯ

Киев, 04 септември 2023.- За втора поредна нощ Московия удари Одеска област. Този път въздушната тревога продължи 3 часа и половина. Дроновете тип “Шахед” атакуваха районите с компактно местоживеене на българи – Килия и Измаил.

Противникът изстреля общо 32 “шахеда”. Родната ПВО успя да свали 23 от тях. За целта е използвана изтребителна авиация, зенитно-ракетни сили и подразделения на мобилни огневи групи от Силите за отбрана на Украйна. Но, въпреки всичко, има улучвания по обекти от пристанищната инфраструктура в крайдунавските градове Измаил и Килия. Жертви, за щастие, няма.

По същото време украински граничари са фиксирали две детонации от тези дронове-камикадзе на територията на Румъния и са уведомили за това румънската страна, заяви говорителят на Държавната гранична служба на Украйна (ДГСУ) полковник Андрий Демченко.

Говорителят на МВнР на Украйна Олег Николенко също съобщи, че, според нашите граничари, поне два дрона от общо 32, които Русия изстреля към пристанище Измаил и Килия в Одеска област, са паднали на територията на натовската Румъния и са се взривили. Букурещ, обаче, отрече, че е имало такъв инцидент, което не изглежда странна. НАТО много се страхува алиансът да не бъде въвлечен във война с Русия и категорично отрича всички подобни случаи. Не призна дори инцидента с Полша, станал през ноември м.г., когато руска ракета на полска територия е убила на двама фермери.(УВести)