Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРОБИВЪТ НА ПЪРВАТА ОТБРАНИТЕЛНА ЛИНИЯ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПОБЕДА, ЗАЯВИ ГУМЕНЮК

Киев, 01 септември 2023.- Не може да се каже, че пробивът на първата линия на руската отбрана на южно направление е окончателна победа, след която няма да има съпротива. Противникът има накъде да се оттегли и къде да се закрепи.

Наталия Гуменюк

Това заяви Наталия Гуменюк – ръководител на Съвместния координационен пресцентър на южната ни групировка, съобщава “Censor.NET”.

“Не можем да кажем, че преминаването на първия етап е най-голямата победа и че оттук нататък ще бъде по-лесно. Подготвени сме за това, че и следващите етапи ще бъдат трудни”, каза тя.

Пани Наталия добави, че след като войниците изхвърлят руснаците от определени позиции, последните имат накъде да се оттеглят и да се закрепят. Ето защо настъплението на Въоръжените сили на Украйна се води на няколко етапа: първо, да се изтласкат руснаците от най-близките им позиции; след това да се нанесе удар в дълбокия тил на противника, за да се унищожи инфраструктурата и логистиката му.

Припомняме, че CNN съобщи, че украинските въоръжени сили са пробили първата отбранителна линия на противника на запорожкия фронт.

Днес е 555-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити и тежко ранени – 263490 (+470 за един ден), самолети –315, хеликоптери – 316, танкове – 4459, БМП – 8613, артилерийски системи – 5530, средства за ПВО – 500, реактивни системи за залпов огън – 735, автомобили – 8009, дронове – 4421.(УВести)