Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПЕТРО ПОРОШЕНКО: КАКВО ЩЕ ОЗНАЧАВА ЗА МЕН ЛИЧНО, ЧЕ ВОЙНАТА Е ПРИКЛЮЧИЛА?

Киев, 27 август 2023.- Украинско знаме над Кремъл? Това би било хубаво. Или може би освобождаването на цялата украинска територия, включително Крим? Това звучи добре.

Но когато освободим украинската територия, включително Крим, мислите ли, че до нас ще има нов съсед, други руснаци? И тези руснаци няма да ни обстрелват, няма да представляват заплаха да ни нападнат отново след година, две, пет?

И ние отново ще пожертваме живота на най-добрите, за да спасим страната и Европа.

Освобождаването на украинската територия е необходимо, както се казва в математиката, но не е достатъчно условие. Необходима ни е победа в умовете, в мозъците.

Нужно ни е членство в НАТО, за да може НАТО да спре всякакви стремежи и мечти на един луд диктатор да нападне отново Украйна.

А какво е членството в НАТО? Както казва Ландсбергис – първият председател на парламента на независима Литва след отделянето й от СССР, членството в НАТО е живот за Литва. Ландсбергис добави, че членството в ЕС е добър живот. Същото важи и за Украйна днес.

Така че след като спечелим живота, трябва да спечелим и добрия живот.

Това е, което за мен лично ще бъде победа за Украйна.

Нашата справка:

Петро Порошенко е пети президент на Украйна (2014-2019 гг.). Лидер на парламентарната партия “Европейска солидарност”. По негово време започва модернизация на украинската армия и реализиране на редица оръжейни програми, включително ракетната. В момента активно подпомага родната войска, като закупува със свои и със средствата на други патриоти необходимите за фронта автомобили, дронове, медикаменти и др.