Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДА ПОМОГНЕМ НА ТАНЯ СТАНЕВА ДА ДОКАРА В СОФИЯ ПОРЕДЕН ЕТНОГРАФСКИ КИНОФЕСТ “ОКО”

София, 04 август 2023.- Сдружението на украинските организации в България “Мати Украйна” застава зад един проект и моли за вашата подкрепа, пише във Фейсбук Олена Коцева – лидер на сдружението.

Таня Станева – украинска
българка

Тази есен, през октомври, в София пак ще се проведе фестивал на етнографското кино “ОКО”. И то – за четвърти път. С Таня Станева – българка от Одеска област, и с фестивала, в който тя влага цялата си душа, се познаваме от началото на войната.

Знаем, че екипът на “ОКО” подготвя разтърсващ филм за войната, който ще обхваща периода от 2014 г. до пълномащабното нахлуване на 24 февруари 2022 г. Смятаме, че тази творба задължително трябва да бъде видяна в България.

Планираме да поканим на откриването ръководството на страната, политици и културни дейци и всички вас, хора, които желаят да научат истината за Украйна.

Но за да осъществим този голям проект както подобава, е необходима вашата подкрепа, драги приятели.

За реализация на едноседмичен кинофест с прожекция почти на 50 филма от цял свят са необходими 70 хил. лв. Организаторите на фестивала са събрали 20 хил. лв. – дарение на небезразлични българи. Още 10 хил. обещава да отпусне Националния филмов център, но при условие, че ще бъдат осигурени недостигащи 40 хил. лв. Странно условие, но… както и да е.

Олена Коцева – лидер на
“Мати Украйна”

Ала сме сигурни, че заедно можем всичко! Затова СУОБ “Мати Украйна” се включва в акция за набиране на средствата за “ОКО” и се обръща към вас да подкрепа! Сметката на “Мати Украйна” е същата: Уникредит Булбанк АД, IBAN: BG79UNCR70001522046600, BIC: UNCRBGSF

Молим като основание за дарение да посочите: “Дарение кинофестивал ОКО”, за да ги разграничаваме от други дарения.

Събраните от всички нас средства ще бъдат преведени на организаторите на кинофестивала съгласно договор за дарение. А Таня ще се отчете за състоянието на проекта, пише Олена Коцева.(УВести)

Още по темата:

В СТОЛИЦАТА С УСПЕХ СЕ ПРОВЕДЕ ФЕСТИВАЛ НА УКРАИНСКОТО ЕТНОГРАФСКО КИНО ″ОКО″