Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВИТАЛИЙ ПОРТНИКОВ: “НА ПУТИН ЩЕ ДАДАТ “ГЕРОЙ” И ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ Е СПАСИЛ РУСИЯ”

Киев, 03 август 2023.- Когато Русия загуби войната, най-вероятно Кремъл ще започне да се оправдава пред гражданите си и да търси виновника.

Така смята украинският публицист, писател и журналист Виталий Портников. Той даде интервю за електронното издание “Главком“.

Виталий Портников

Според журналиста, основните тези на Руската Федерация няма да се различават особено от посланията, които чуваме сега. “Какво ще кажат руските лидери при лош или много лош сценарий? Те ще кажат на своите сънародници: “Е, нали виждате, ние се опитахме да върнем земята на историческа Русия, но целият варварски свят е против нас, гангстерският Запад е против нас с неговите гей-паради, с неговата ерозия на моралните ценности. Те въоръжиха нацистите, не дадоха възможност на руския народ да се обедини. Ама нищо. Ще повторим в бъдеще – можем да го направим отново. Ще направим изводи от това, че не можахме да освободим руската земя от врага. Ще превъоръжим страната си. Ще намерим възможности да дестабилизираме врага. Шойгу и Герасимов са виновни, условно казано. Или Пригожин и Стрелков“, казва Портников.

Пан Виталий смята, че руснаците ще бъдат убеждавани, че страната и нейните граждани не са загубили нищо във войната против Украйна. И всяко поражение на Руската Федерация ще бъде представено на руския народ като голяма победа.

“Има ли враг в Белгородска област, или във Воронежска, или в Новосибирска област? Не, няма! И повярвайте ни, ще кажат от Кремъл, ако не бяхме започнали специална военна операция, ако не бяхме спрели нацистите, ако не бяхме унищожили техните военни полигони, ако не бяхме унищожили огромен брой техни войници, хиляди хора, които сега са в гробове по цялата земя на историческа Русия, която погрешно се нарича Украйна, ако не ги бяхме избили всичките, бомбардирали ги, ако не бяхме ги върнали към XVII век (помислете, колко десетилетия ще им отнеме да въстанат всичко, което унищожихме), те вече щяха да са тук, у нас. Те вече щяха да бъдат в Брянск, Воронеж, Новосибирск и Москва. Но те никога няма да дойдат. Те няма да дойдат, защото вече са мъртви. Няма да дойдат, защото са бедни. Няма да дойдат, защото разрушихме военните им заводи. Те няма да могат да ни убиват, защото унищожихме биотехнологичните им лаборатории. Днес, на този ден, ние взехме решение да удостоим Владимир Владимирович Путин, който ни спаси от тази опасност, със званието “Герой на Русия”.

Ето, това е едно вероятно изказване в ден, в който войната може да спре, обясни журналистът.

Според Виталий Портников, погрешно е да се надяваме, че Украйна ще може да съществува като суверенна държава редом с Руската Федерация, без да се присъедини към НАТО. “Имаме нужда от гаранции за сигурност от цивилизования свят. Сигурност, не помощ. Присъединяването към Северноатлантическия съюз ни гарантира възможността да съществуваме като нормална, демократична, европейска държава. Не много богата, не много успешни първи десетилетия, защото просто ние наистина сме унищожени и унищожението виждаме и в тези минути, когато говорим с вас в интервалите на въздушни тревоги, но държава, която ще бъде уверена в бъдещето на децата си“, каза журналистът.

Ще припомним, че руският диктатор Владимир Путин разполага със значителни резерви по числеността на войниците. Като се вземат предвид последните укази за мобилизация и повишаване на наборната възраст в Русия, Кремъл ще може да води настъпателна война още 2-3 години.(УВести)