Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГЕНЕРАЛ СИРСКИЙ: СЪЗДАДЕНИ СА ВСИЧКИ УСЛОВИЯ ДА СИ ВЪРНЕМ БАХМУТ

Киев, 22 юли 2023.- Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирский смята, че вече са създадени всички условия за превземането на Бахмут, но с много по-малки загуби за нас, съобщават украинските медии.

“През Бахмут минават основните направления и пътища. Например, пътят от Дебалцево, пътят от Сиверск, пътят от Горливка, пътят от Константинивка и пътят от Славянск минават през Бахмут. Тоест, това е центърът, където се събират всички тези пътища”, заяви генералът, който даде интервю за ВВС.

Използвайки развитата пътна мрежа, руските войски могат да напредват най-малко в три оперативни направления. Освен това, около Бахмут има различни хълмове, които доминират над местността и които позволяват да се контролира голяма част от района, на подходите към Бахмут. Това увеличава ролята му като плацдарм за по-нататъшни настъпателни действия. В момента по-голямата част от тези височини са украински.

“Следващият град Часив Яр започва буквално на 3 км след Бахмут. И тук за нас е много важно да спрем врага в Бахмут, който е там в низината”, сподели Сирский.

Той смята, че е голяма грешка на “Вагнер”, когато той напълно влезе в Бахмут, претърпя луди загуби в личен състав и техника. Всъщност,  край Бахмут тази групировка е загубила боеспособността си.

Към момента са създадени всички условия обратно да си върне града, но с десет пъти по-малко загуби, категоричен е генералът. Защото руснаците тук са в полуобкръжение. “Е, как да не го използваме!“ каза Сирский.(УВести)