Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НАШИТЕ УНИЩОЖИХА РУСКИЯ С-400 “ТРИУМФ”, ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ УДАРИЛ ПО ПИЦАРИЯ В КРАМАТОРСК

Киев, 16 юли 2023.- Украинските артилеристи издебнаха и с HIMARS унищожиха руския ПВО комплекс С-400 “Триумф”, който на 27 юни е улучил пицария в град Краматорск. Тогава 12 души са загинали, включително две момиченца-близначки.

Това е всичко, което е останало от споменатия “Триумф”

За това съобщава Оперативното командване “Север”.

От Центъра за стратегически комуникации уточняват, че по открити и разузнавателни данни е била локализирана точка около Дебалцево (Донецка област), от която руснаците най-напред са стреляли, а после са се преместили. Освен самият комплекс, унищожен е и екипажът му.

На 10 юли в руския Краснодар е бил убит Станислав Ржицкий – заместник-началник по мобилизационната работа в града. Преди да заеме този пост той е бил капитан на подводницата “Краснодар” от Черноморския флот, преди една година (на 14 юли) с ракети ударил по центъра на град Винниця (Централна Украйна). Тогава са загинали 29 мирни граждани и над 150 са били ранени.

Руските медии допускат, че ликвидирането на Ржицкий може да е било извършено от украинските специални служби. Украйна официално отрича участието си, но, според началника на Главно управление “Разузнаване” на украинската армия Кирило Буданов, всеки, посегнал на родината ни, ще бъде наказан. “Ние нямаме нужда от Мосад”, ще се правим и така”, заяви той.(УВести)