Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ: УКРАЙНА НАСТОЯВА ДА ВОДИ ТАЗИ ВОЙНА, НО СМЕТКАТА Я ПЛАЩА ЕВРОПА

София, 14 юли 2023.- “Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война. Но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. И тази война има много измерения. Пак казвам, то не е само чисто военно – има икономическо, социално и политическо измерение. Тя е заплаха и риск за цяла Европа”, заяви българският президент Румен Радев.

Според него, крайно време е да се мисли трезво и обективно за войната в Украйна и за отношението на България към нея.

“За съжаление, точно в такива критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, нямат собствено мнение и позиции”, коментира държавният глава и попита трябвало ли е големите държави – членки на НАТО във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО е абсолютно неприемливо, за да започнат и българските управляващи да сменят позицията си.

“Трябва ли да чакаме, освен министъра на отбраната на Великобритания (Бен Волес – б.ред.), който заяви, че не може Великобритания да бъде склад (в оригинала – “Амазон”, б.ред.) за въоръжените сили на Украйна, и други министри на отбраната да го кажат, за да спрат нашите управляващи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на чужда армия”, каза още Румен Радев, цитиран от NOVA.

Според Радев, нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. “Напротив – този конфликт (Радев продължава да нарича тази война “конфликт” – б.ред.) се задълбочава – категорично. Жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия поглъща, има толкова повече загинали хора и разрушения”, допълни той.(УВести)

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ НОЕМВРИ 1885-ТА. БЪЛГАРИЯ ТОКУ-ЩО Е НАПАДНАТА ОТ СЪРБИЯ…