Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ НОЕМВРИ 1885-ТА. БЪЛГАРИЯ ТОКУ-ЩО Е НАПАДНАТА ОТ СЪРБИЯ…

София, 14 юли 2023.- Представете си ноември 1885-та. България току-що е нападната от Сърбия, нашата войска пътува от Тракия обратно към западната ни граница, пише във Фейсбук публицистът и инфлуенсърът Манол Глишев.

И някакъв, примерно, черногорски политик почва да дудне по цетинските вестници, че България не трябва да се отбранява, ами по-добре да остави Видин, Трън и Сливница на сърбите, вместо да си ги защитава… Всъщност, нашият княз Александър настоява крал Милан да го нападне.

Та какъв ще е тоя политик, който говори такива неща? Ами мръсник, то е ясно!

Можеш да си противник на отбраняващата се нация, разбира се. Можеш даже да си фен на агресора. Но да обясняваш, как съответната страна не трябвало да се защитава от нашествие – това не е само мръснишко, то е и откровено глупаво. Разбирате ли, Зеленский е настоявал Путин да го нападне. Нашият Радев казва това и е точно такъв: мръсник и глупак едновременно.

След което България побеждава Сърбия и сърбите са изпъдени от наша територия. Това само доказва глупостта на хипотетичния черногорски политик, защото се оказва, че не защитаващата се, а нападащата страна е сгрешила. Точно така ще стане и с Радев. Той ще излезе двоен глупак, защото Украйна бавно и трудно печели войната си за независимост.

Радев забравя, че в наши дни ленд-лийзът е на страната на Украйна, заключава пан Манол.