Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ НАИСТИНА СПРЯ НАТО…

София, 11 юли 2023.- Да, без никакво съмнение, Русия спря НАТО, пише във Фейсбук учител по история и инфлуенсърът Емил Джасим.

Да спря, но… от разпад, след като Тръмп се опита да скъса всички връзки на САЩ със съюзниците и с ЕС, като с нахлуването в Украйна Путин така консолидира НАТО, че Организацията на Северноатлантическия пакт никога не е била по-силна от създаването й през 1949 г.

Снощи Турция даде своето дълго чакано и последно необходимо “да” за членство в НАТО и на Швеция. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган публично се ръкува с шведския премиер Улф Кристенсен пред погледа на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, след като новината беше обявена.

(отляво-надясно): Реджеп Ердоган, Йенс Столтенберг и Улф Кристенсен

Това става три месеца след като на 31 март официално позволи и на Финландия да се присъедини, с което увеличи границата на Русия с НАТО с 1340 км.

А Путин започна войната срещу Украйна с една единствена ясно заявена геополитическа причина – да спре разширяването на НАТО и ЕС на изток…

НАТО никога в своята история не е била толкова обединена и никога не е подкрепяла по подобен дори начин нападната от руснаците страна – нито през съветското нахлуване в Унгария през 1956 г., нито при онова срамно и предложено от Тодор Живков нахлуване в Чехословакия през 1968 г., нито при падането на Берлинската стена.

НАТО не действа с подобна подкрепа като военен съюз дори когато Саддам Хусейн нахлу в Кувейт с аргументи, сходни на тези на Путин по отношение на Украйна.

Днес България ще бъде представена на срещата на върха във Вилнюс не от руския агент Радев, а от европейския премиер на Република България акад. Николай Денков, който ще бъде придружен от министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев.

След посещението на Володимир Зеленский в България и след изпращането на академик Денков във Вилнюс вместо Зеления чорап определено имаме повод за разумна гордост, че бавно, но сигурно България се връща в семейството на европейските народи, заключва Емил Джасим.