Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАКЕТЕН УДАР ПО ЛВИВ: НАЙ-МЛАДАТА ЖЕРТВА Е НА 21, А НАЙ-ВЪЗРАСТНАТА – НА 95

Киев, 6 юли 2023 г.- В резултат на обстрела на Лвив от руските нашественици е потвърдена смъртта на четирима души, в момента пожарникарите ликвидират последиците от него. Това съобщи ръководителят на областната военна администрация Максим Козицкий.

Най-младата жертва е само на 21 г. Най-възрастната е на 95. Тя е жена, преживяла Втората световна война, но, за съжаление, не е преживяла рашизма. Медицинската помощ са потърсили 34 души, като 13 от тях са хоспитализирани.

Ръководителят на ОВА отбеляза още, че са разрушени 30 сгради, 250 апартамента, 10 общежития, дом за деца, два университета, санаториално училище.

Една подстанция в Лвив е повредена и без ток остават 150 абоната.

Според пан Максим, това е най-опустошителната атака против цивилното население в Лвивска област от началото на пълномащабното руско нахлуване, започнало почти преди 500 дни.

До ударената от ракетата сграда има бомбоубежище. То е в добро състояние и е било отворено по време на тревогата. Но само петима души от целия дом са се укрили в него. “Жалко“, каза Козицкий. В града е обявен траур.

Тази нощ Русия е изстреляла от Черно море 10 крилати ракети “Калибър”. Най-напред те са летели на север – към Киев, то после курсът им е бил рязко сменен към запад, където се намира Лвив.

От генералния щаб на украинската армия съобщават, че от 10 ракети са свалени седем.(УВести)