Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГУР: РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е НА РЪБА НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА

Киев, 6 юли 2023 г.- Руската Федерация е на ръба на гражданска война, смята Кирило Буданов – началник на Главно управление “Разузнаване” към на министерството на отбраната на Украйна.

Това той заяви в интервю за “The Times”.

Буданов говори за прихванатите от украинското разузнаване секретни данни на руското МВР, които отразяват настроенията на руското население по време на неотдавнашния бунт на ЧВК “Вагнер”. Пан Кирило сподели, че МВР на държавата-агресор използва шпионски софтуер от ново поколение, който позволява да се следят отделни уж защитени програми – месинджъри, както и тенденциите в социалните мрежи и регионалните медии.

Според секретните данни на вътрешното ведомство на Русия, анализирани от украинското разузнаване, по време на бунта на 24 и 25 юни собственикът на ПВК “Вагнер” Евгений Пригожин е имал подкрепата на населението в 17 от 46 региона на Руската Федерация, а руският диктатор Владимир Путин – в 21 регион. Интересното е, че последният можеше да разчита на лоялност на Москва, но не и на родния му Санкт-Петербург, а най-ниска подкрепа за Путин беше регистрирана в Дагестан, чийто бивш ръководител генерал Юнус-бек Евкуров, а сега – заместник-министър на отбраната на Русия, е изчезнал от публичното пространство.

генерал Юнус-бек Евкуров

“Ето какво виждаме в момента: руското общество е разкъсано на две. Ситуацията показва точно това, за което говореше нашата служба: Руската Федерация е на ръба на гражданска война. Необходим е само малък вътрешен “въпрос” и вътрешният конфликт ще се изостри”, подчерта Буданов.

Той добави, че руснаците подкрепят войната, когато я показват по телевизията. “Но щом някой от тях получи призовка за мобилизация, започва да търси начини да се скатае. Да отидат на война за тях не е опция”, каза той.(УВести)