Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е НАТО ДА СПРЕ ДА СЕ СТРАХУВА ОТ ПУТИН. ТОЙ Е СЛАБАК!

Киев, 28 юни 2023.- Днес Володимир Зеленский заяви, че руският лидер се е превърнал в некомпетентен глава на некомпетентна държава. Дори вътрешните сили в Русия са спрели да се страхуват от “немощния господар на Кремъл”.

Володимир Зеленский

Затова, според Зеленский, който преди малко говори пред Върховната Рада, НАТО трябва да спре да се страхува от Путин и да предостави на Украйна пътна карта за членство в Алианса.

“Присъединяването на Украйна към НАТО ще бъде мощен сигнал към света, че това е Алианс, който защитава и ще защитава, че това е Алианс, който има опит на победител и морално превъзходство на победител – победител в напълно справедлива кауза, – подчерта президентът на Украйна. – И за да стане това реалност, необходимо е всички наши партньори в Алианса да спрат да се съобразяват с Кремъл, когато вземат важни решения”.

Според Зеленский, събитията, които станаха в Русия наскоро, са причинени от безумието на Владимир Путин. Той сам се вкара в задънена улица поради собствената си слабост, превръщайки се в некадърен лидер на некадърна държава. Затова, продължи президентът, да се озъртаме, какво ще каже Москва, е един абсурд.

На 11 юли т.г. във Вилнюс ще се състои срещата на върха на НАТО. Украйна очаква оттам да дойде много мощен сигнал за членството ни в Алианса.(УВести)