Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГУ “РАЗУЗНАВАНЕ”: ВЪСТАНИЕТО НА ПРИГОЖИН Е ПОЛИТИЧЕСКИ ИНФАРКТ ЗА ПУТИН

Киев, 28 юни 2023.- Опитът за въоръжен преврат, организиран от лидера на ПВК “Вагнер” Евгений Пригожин, удари мощно руското правителство и подкопа неговите основи. Последствията от това ще се усещат дълго време.

Вадим Юсов

Това заяви Вадим Юсов – говорител на Главно управление “Разузнаване” на Министерството на отбраната на Украйна.

Според Юсов, ако говорим за политическото здраве на руския диктатор, тогава “бунтът на Пригожин” се превърна в политически инфаркт за Путин.

“В момента той е “спасен”, но целият свят видя, че “здравето” на руския диктатор в политически и не само смисъл определено не е това, което беше преди“, – подчерта говорителят на ГУР.

Според пан Вадим, Путин не контролира нито ситуацията, нито силите за сигурност, които биха били готови бързо да разрешат всеки проблем.

Всички боеспособни части на руската армия и други силови структури са на временно окупираните територии на Украйна. В Русия останаха само “мъх и блато”, казва Юсов. Тези хора не се съпротивляваха на “вагнеровците”, а тук-там дори се присъединяваха към тях. В Ростов-на-Дон хората приветстваха “Вагнер” и правиха селфи с Пригожин.

“На територията на това огромно пространство, наречено РФ, не се появи нито един човек с плакат в подкрепа на Путин“, отбеляза Юсов.

Също така говорителят на ГУР казва, че, според него, е имало повече удари на руската военна авиация по колоните на “Вагнер”. Но някои от пилотите не изпълниха заповедите.

“Това е нещо, което целият свят вижда и разбира – “царят вече не е истински”, и преговорите могат да се водят не само с него и не при условията, които Кремъл е изтъквал по-рано“, подчерта Юсов.(УВести)