Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БУНТЪТ НА ПРИГОЖИН ПОКАЗА СЛАБОСТТА НА ПУТИН И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ. ОБРАЗЪТ НА МАЧО СЕ СРУТИ

Киев, 25 юни 2023.- Военният бунт на терориста Евгений Пригожин и походът му към Москва показаха слабостта на Кремъл и ще нанеса значителни щети на усилията на Руската Федерация във войната против Украйна.

Това твърдят анализаторите от Института за изследване на войната (ISW), информира “Цензор.Нет”.

Споразумението за деескалация между Пригожин и самозвания президент на Беларус Александър Лукашенко е краткосрочно, а не дългосрочно, а бунтът на лидера на ЧВК “Вагнер” разкри сериозни пропуски в Кремъл и руското министерство на отбраната.

Анализаторите на ISW наричат ​​абсурдни спекулациите, че бунтът на Пригожин, реакцията на руските власти и посредничеството на Лукашенко са инсценирани от Кремъл.

“За Путин, който, преди да избяга от столицата, се появява по националната телевизия, призовава да се спре въоръженото въстание и предупреждава за повторение на революцията от 1917 г., а след това се съгласява с посредничеството на чуждестранен лидер за разрешаване на въстанието, вчерашните събития няма да минат безследно”, се казва в доклада.

ISW предполага, че “вагнеровият” бунт демонстрира загубата на влияние и контрол на Путин върху руското общество и разкрива слабостта на руските властови структури.

Вчерашното бързо настъпление на Пригожин към Москва направи за смях по-голямата част от руската редовна войска. На абсолютно всички представители на службите за сигурност, държавните предприятия и други ключови чиновници в руското правителство беше показано, че частни военни организации, отделени от централната власт, могат да “постигнат впечатляващи резултати”.

Докладът на ISW отбелязва, че анализаторите не прогнозират неизбежен колапс на руското правителство, но бунтът на Пригожин и събитията в Руската федерация вероятно ще причинят значителни щети на правителството на Путин и военните усилия на Русия във войната против Украйна.(УВести)

Нашият коментар:

Не е вярно, че вчера не се проля “русская кровь”, както твърди Пригожин и го изтиква като основание да спре бунта и похода си към Москва. Някои милитари-блогери са наброили поне 20 загинали руски военнослужещи, предимно военни летци от три свалени от “Вагнер” хеликоптера и  един транспортен самолет-разузнавач.