Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НЕ ДАВАМЕ НА УКРАЙНА ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕ, НО МОЛИМ ДА СЕ БИЕ ВМЕСТО НАС

Киев, 22 юни 2023.- Украйна не получава всичко необходимо, за да победи Русия. Това заяви американският милиардер и филантроп Хауърд Бъфет.

Хауърд Бъфет

В изказването си на конференция за възстановяването на Украйна в Лондон, която се проведе тези дни, той упрекна нейните участници – държавни лидери и бизнесмени, а те са били от над 60 страни, че “искаме от Украйна да води война по начина, че на никого от нас да не се наложи да участваме пряко в тази битка”, каза той.

Бъфет подчерта, че войната, която се води в Украйна, ще промени хода на историята, така че сега лидерите на страните и бизнесмените трябва да бъдат “на правилната страна”.

“Бяхме полезни, но бяхме бавни. Понякога бяхме нерешителни. Не предоставяме на украинците всичко необходимо, за да спечелят тази война. Иq което е по-лошо, ние молим Украйна да се бори, за да не я водим ние самите тази война”, отбеляза милиардерът.

Той се обърна и към онези, които по всякакъв начин се стремят да предотвратят “ескалацията” на войната.

“А онези, които са загрижени за ескалацията на войната, искам просто да попитам: обръщате ли внимание на това как геополитическият пейзаж се променя и вече се е променил? Това не е в наша полза. Не е в полза на всеки, който седи в тази зала. Имате ли най-малка представа как ще изглежда нашият свят, ако оставим Украйна да загуби?” – каза Бъфет.