Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НАПРЕДВАМЕ БАВНО, ЗАЩОТО ТОВА НЕ Е ХОЛИВУД, КАЗА ЗЕЛЕНСКИЙ. ВСЕКИ НАШ ВОЙНИК Е БЕЗЦЕНЕН

Киев, 21 юни 2023.- Украинският президент сподели в интервю за BBC News, че настъплението на Въоръжените сили на Украйна е “по-бавно, отколкото бихме искали”.

Володимир Зеленский подчерта, че “някои хора смятат, че това е холивудски филм и чакат резултата точно сега, но това не е така – става дума за много човешки животи”..

Не знаем, как се казва той. Знаем, че воюва на южно направление. И има малко минути за почивка

Президентът даде да се разбере, че има известен натиск върху Украйна заради очакването офанзивата да върви по-бързо. “С цялото ми уважение, но ние ще напредваме на бойното поле по начина, по който сметнем за най-добър”, каза Зеленский.

Като една от причините, защо напредваме по-бавно, държавният ни глава отбеляза минираните от руските войски почти 200 хил. кв. км. наша територия.

Но, въпреки всичко, върнахме си земи около Мелитопол и Бердянск в Запорожка област, заяви Андрий Ковальов – говорител на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна. “Постигнахме частичен успех, укрепваме отвоюваните позиции”, написа той в канала в “Телеграм” на медийния център на родната войска. Според него, край Лиман в Донецка област се водят особено тежки сражения. Целта на руснаците там е Киев да прехвърли в Донбас част от войските си от юг и да спрат нашето настъпление към Мелитопол, превземането на който ще означава край на сухопътната връзка между Русия и Крим.(УВести)