Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

“ЦЕНЗОР.НЕТ”: АМЕРИКАНСКИ КОМПОНЕНТИ В НОВИ РУСКИ РАКЕТИ ДОСТИГАТ 81%

Киев, 20 юни 2023.- В руските крилати ракети, които се произвеждат през тази година, делът на американските електронни компоненти достига 81%, съобщава “Цензор.Нет”.

Изданието се позовава на заключението, подготвено от украинско-американската санкционна група “Ермак-Макфол”.

На второ място след американската електроника се посочват елементи, произведени в Швейцария, – 8%. Върху Германия и Япония се падат по 3,5%.

Групата установи, че микросхемите и чиповете, вложени в най-масовата руска ракета Х-101, са произведени от такива американски компании, като Vicor, XILINX, Intel Corporation, Texas Instruments, ZILOG, Maxim Integrated и Cypress Semiconductor, от швейцарската компания STMicroelectronics.

Стратегически бомбардировач Ту-95 с осем крилати ракети Х-101 се насочва към Каспийско море, откъдето да обстрелва Украйна

В “Калибър” морско базиране, например, има 45 чужди електронни компоненти, в балистичните ракети “Искандер” – 32, а в аеробалистичните ракети “Кинжал”, с които руснаците много се гордеят и които уж нямат аналози в света, – 48. В “Торнадо С” дори откриват чип, произведен от най-известната американска компания Intel.

Украинските експерти подозират, че тези компоненти, легално закупени от Узбекистан, Армения и други страни – приятели на Кремъл, уж за собствени нужди, попадат в Русия като контрабанда и се влагат в оръжие, с което тя убива украинците и разрушава Украйна.

Група заключва, че санкциите, свързани с Русия, трябва да се засилят по начин, който да попречи на някоя арменска фирма, купуваща американски чип за производство на битова техника, безпрепятствено да се озовава в Московия.(УВести)