Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ТОДОР ТАГАРЕВ: ЩЕ ПОДКРЕПЯМЕ УКРАЙНА ТОЛКОВА, КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО

София, 15 юни 2023.- Българското правителство ще продължи да подкрепя Украйна толкова, колкото е необходимо, каза военният министър Тодор Тагарев, цитиран от електронното издание “Медиапул“.

Тодор Тагарев

Той участва в срещата на министрите на отбраната на страните – членки на НАТО, която се провежда в днес и утре в Брюксел.

Министърът се срещна с американския министър на отбраната Лойд Остин, който призова съюзниците си да положат повече усилия за предоставянето на оръжия на Украйна, както и с украинския колега Олексий Резников.

Тодор Тагарев все още предпазливо коментира, каква нова военна помощ може да предостави България на Украйна, като на този етап не дава конкретна информация.

В рамките на днешния форум България официално се присъедини към Многонационалната инициатива за складиране на боеприпаси (MAWI). Тази новината съобщи заместник на генералния секретар на НАТО Мирча Джоана по време на церемонията по подписването на документа за инициативата, в която вече участват 23 страни от алианса и Швеция.

“Развълнуван съм да видя България, Дания, Германия и Люксембург да се присъединят към инициативата. И се надявам същото скоро да направят и няколкото останали съюзници”, каза Джоана.