Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВРАГЪТ МОЖЕ ДА ВЗРИВИ “КРИМСКИ ТИТАН”, КЪДЕТО ИМА 200 Т ТЕХНОЛОГИЧЕН АМОНЯК

Киев, 14 юни 2023.- Руснаци вече няколко дни минират цехове и територия на предприятието “Кримски титан” в гр.Армянск, съобщава родното военно разузнаване. То е най-големият в Европа производител на титанов диоксид и други продукти.

След взривяване на Ново-Каховския язовир водоподаването към Крим е спряло, а без вода заводът не може да работи. Затова в града се говори, че той най-вероятно ще спре и ще бъде взривен.

Това ще е пореден терористичен акт на Русия и ще е поредна техногенна катастрофа. На предприятието има хладилно оборудване, което се захранва с 200 т технологичен амоняк. При взривяване, независимо, накъде ще духа вятърът, градът, Красноперекопки район и южните райони на Херсонска област ще се озоват в опасност за половин – един час.

Украинските власти призовават жителите на региона да се евакуират, ако имат такава възможност, а така също да се запознаят с инструкции, как да се държат при изтичане на амоняк.

Руснаците стриктно се придържат към стратегията си “след нас – потоп” или “след нас – изпепелена земя”. Това е характерно поведение на варвари – да убиват и мародерстват, а когато не може – да се разрушават.(УВести)