Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАКЕТЕН УДАР ПО КРИВИЙ РИГ – ПОРАЗЕН Е ЖИЛИЩЕН БЛОК И СКЛАД С ВОДА, 11 ЗАГИНАЛИ

Киев, 13 юни 2023.- Днес Московия предприе поредна ракетна атака. В град Кривий Риг (Кривой Рог) е ударен 5-етажен жилищен блок и паркинг около него. Загинали са четири души, над двайсетина души са ранени.

Врагът удари и склад с бутилирана вода, предназначена за региона след взривяване от руснаците на стената на Ново-Каховския язовир. В помещения е имало 25 работници, от тях седем са загинали, включително момче на 17 години, съобщи вътрешният министър на Украйна Игор Клименко.

Същевременно от генералния щаб на руската армия твърдят, че са “поразили военни цели – месторазположение на наши войници и военна техника западно производство”.

В нашето Оперативно командване “Юг” отбелязват, че врагът в истерика и търси как да пресече логистиката ни и снабдяването на родната войска, на отделни (поне три) направления тръгнала в настъпление и към днешна дата освободила седем населени места.

Днес ракетите “традиционно” са били изстреляни от стратегическите бомбардировачи Ту-95 от района на Каспийско море, който е извън обсега на нашата ПВО. Част от тях е била предназначена за Киев, но силите, опазващи небето над на столицата, са свали всички.(УВести)