Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОСВОБОДИХМЕ СЕЛО БЛАГОДАТНЕ НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ЗАПОРОЖКА И ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ

Киев, 10 юни 2023.- Украинската армия на таврийско направление освободи село Благодатне, което е на границата между две области – Донецка и Запорожка, и плени шестима окупатори.

Това съобщи говорителят на таврийската групировка Валерий Шершен.

В операцията участваха военнослужещи от 68-а отделна егерска бригада “Олекса Довбуш” във взаимодействие със съседните наши части. Пан Валерий сподели, че начело на първата щурмова група е бил заместник-командир на бригадата.

“Врагът се съпротивляваше до последно. Нашите войници проявиха известна изобретателност. С изстрел от гранатомет направиха дупка в стената на клуба, където се укриваха окупаторите, през нея влезе наша група. На руснаците беше предложена да се предадат, но те отказаха. Краят е известен. Пленихме двама руски войници и четирима сепаратисти”, – разказа подробно Шершен.

Украинското знаме беше издигнато в селото от боец с псевдо “Олимп”. Местното население ни посрещна много добре, казват, че са ни чакали, допълни пан Валерий.

Преди малко Ганна Маляр – заместник-министър на отбраната на Украйна, съобщи, че руснаците са избутани и от съседните села Макаривка и Нескучне.

През последното денонощие по целята дължина на фронта е имало 19 локални битки. Днес е 473-я ден от началото на руското нахлуване.(УВести)