Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РЕТОРИКАТА НА ПРИГОЖИН ПРЕМАХВА ТАБУТО ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ПРОТИВ ПУТИН

Киев, 01 юни 2023.- Британското разузнаване предполага, че поредица от критични към правителството, министерството на отбраната и лично към Владимир Путин изявления на ръководителя на ЧВК “Вагнер” са разхлабили табуто в Русия върху разговорите за смяна на лидера.

Както съобщава “Європейська правда”, така смятат в разузнаването на британското министерство на отбраната, подготвило пореден доклад за руско-украинската война.

Борис Надеждин

Анализаторите обърнаха внимание на думите на руския политик Борис Надеждин в ефира на “НТВ” на 27 май, който доста смело в условията на тоталния контрол върху местното ТВ и други медии призова догодина да бъде избран нов президент и по този начин да се нормализират отношенията Русия – Европа.

Твърди се, че Надеждин е известен критик на войната против Украйна и фактът, че той е получил достъп до де-факто държавна телевизия и говорил “крамоли” е направо революционно. Досега никой не си е позволявал подобна “смелост” – да се изказва за смяна на Путин, и то в самата Москва, а не в чужбина, където се е окопала руската опозиция.

През последните 15 месеца Кремъл въведе ограничения върху свободата на словото, невиждани от времето на СССР, четем в доклада. Съществува обаче реална възможност последната остра реторика на представители на националистически кръгове, като собственика на ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин, да даде кураж и други опозиционни фигури да повдигат теми, които досега се смятали за “табу” във всички руски медии.(УВести)