Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКОВИЯ АТАКУВА КИЕВ С “ИСКАНДЕРИ”, ИМА ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ И РАНЕНИ

Киев, 01 юни 2023.- Трима души – две жени на 34 и 33 години и едно момиченце на девет годинки – дъщеря на една от тях, са загинали при руски удар по столицата ни през нощта. Те са тичали към бомбоубежище до една поликлиника, но то е било заключено и върху тях са паднали отломки на свалени крилати ракети. Съобщава се и за 12 ранени.

Ракетната атака е започнала към три часа през нощта от територията на съседната руска Брянска област. За разлика от друг път, когато ударите се нанасят от района на Каспийско море, когато ракета лети един час, в този случай ПВО и граждани са имали само броени минути за реакция. Юрий Игнат – говорител на родните ВВС, заяви, че противовъздушната отбрана се справи отлично – всички 10 “Искандера” са поразени. Но при падането на отломки се е стигнало до жертви и ранени. Използваните руски ракети са били крилати и балистични.

Кметът на Киев Виталий Кличко разпореди да се провери, защо въпросното бомбоубежище не е било отключено. В момента се извършват следствени действия. За тези обекти отговарят ръководители на съответните районни администрации на столицата.(УВести)