Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКОТО ВОЕННО РАЗУЗНАВАНЕ ОПРЕДЕЛИ ЦЕЛИ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ. ПУТИН Е №1

Киев, 26 май 2023.- Главно разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна подготви списък с високопоставени руски лидери и командири, които следва да бъдат ликвидира. Това заяви пред “Welt” Вадим Скибицкий от нашето ГУР.

Вадим Скибицкий

В челната тройка с №1 е руският диктатор Владимир Путин, следван от финансиста на ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин и военния министър на Русия Сергей Шойгу.

В списъка на ГУР фигурира и т.н. лидер на Чечня Рамзан Кадиров, който през първите месеци на пълномащабното нахлуване е бил “навсякъде”, но сега, според Скибицкий, разбра, че стратегически режимът на Путин вече е загубил и млъкна.

В условния списък влизат и командирът на руската инвазия Сергей Суровикин и други руски военни началници.

На въпрос, къде минава границата на този списък – дали се обмисля възможността за елиминиране на цивилни, например, олигарси или пропагандисти, Вадим Скибицкий е отговорил: “Ние браним Родината си и това са нашите врагове. Ако важна фигура произвежда или финансира оръжия за тях, тогава нейното премахване би спасило живота на много наши цивилни… Според международните конвенции, такива хора са легитимна цел“, каза говорителят на ГУР.(УВести)