Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АТЛАНТИЦИ ДАДОХА НА ПРОКУРОР ВАНДАЛСКИЯ АКТ ПРОТИВ ДОМА НА ЕС В СТОЛИЦАТА

София, 23 май 2023.-Атлантическият съвет на България (АСБ)е регистрирал днес в Районна прокуратура София сигнал за вандалския акт на група протестиращи, които в неделя, 21 май атакуваха с червена боя Дома на ЕС в София, пише електронното издание “Фактор.БГ“.

Атлантиците настояват да се извърши проверка и, ако е налице нарушаване на законите, да се предприемат съответните действия. От АСБ са категорични, че в конкретния случай става дума за особена дързост и цинизъм, които са възмутили обществото ни.

Атлантиците са внесли днес и запитване по Закона за достъп до обществена информация до Столична община. Те настояват да получат отговор, дали на 21 май пред Дома на ЕС имало заявено събитие, по смисъла на Закона за събранията, митингите и демонстрациите, от кого е заявено, посочено ли е, че въпросната сграда ще бъде обстрелвана с червена боя. Ако е така, посочено ли е кога и в какъв срок изцапаната сграда ще бъде почистена и приведена в нормален вид?

Атлантиците питат и дали ще се търси отговорност от евентуалните организатори или нарушители, на каква стойност ще възлезе почистването и кой ще го заплати?, чете във “Фактор.БГ“.

Както е известно, в неделя, 21 май, проруските формации в България, включително парламентарно представените БСП и “Възраждане”, са организирали т.н. поход за мир и неутралитет, като под фалшиви лозунги са бранели агресията на Русия против Украйна.