Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЙНАТА ВЕЧЕ СЕ ПРЕХВЪРЛИ КЪМ СЪСЕДНИТЕ С УКРАЙНА РУСКИ ОБЛАСТИ

Киев, 22 май 2023.- На руските основни ТВ цари паника – военни действия вече се водят на територията на Московия.

Същевременно Дмитрий Песков заяви, че на Владимир Путин е доложено за проникване на “наша територия на диверсионни групи”.

Но украинските медии съобщават не за диверсанти, а на бойци от Руския доброволчески корпус (РДК) и легиона “Свобода за Русия” (СР), които са формирани от руски граждани и се сражават в състава на Въоръжените сили на Украйна.

Във видеоматериали, разпространени от РДК и СР, се твърди, че към обяд те са разрушили руско КПП  на украинско-руската граница и са навлезли в две села в Брянска област – Козинка и Гора-Подол, като призоват местните жители да остават вкъщи и да не оказват съпротива. Има и призива за събаряне на режима на Путин. Засега от видеоматериали се разбира, че може да се говори за една жертва. Автор на видеото казва, че е убит един руски граничар, решил “да се прави на герой”.

От РДК и СР са пуснали и съобщение, че започват да щурмуват с.Грайворон. Там наблизо, апроро, се намира в.п. 25624, известно като “обект С”, т.е., склад на руските ракетни войски със стратегически предназначение. С други думи, там има атомни бомби.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, цитиран от някои руски медии, заяви, че руската армия заедно с граничари, руска гвардия и ФСБ “предприемат необходимите мерки за ликвидиране на противника”.

Преди малко генерал-майор Кирил Буданов – началник на ГРУ на нашите въоръжени сили, потвърди, че от руската страна покрай границата с Украйна се създава “безопасна зона”, но опроверга участието на нашите военнослужещи и техника, включително танкове и дронове, в тази операция, която днес протича на територията на Русия.(УВести)

Жителите на Белгород масово напускат града