Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОСОЛСТВОТО НА УКРАЙНА ОСЪЖДА АНТИУКРАИНСКИ ИЗКАЗВАНИЯ НА ЛИДЕРА НА “ВЪЗРАЖДАНЕ”

София, 21 май 2023.- “Посолството на Украйна смята за неприемливи и дълбоко неприятелски изказванията на народния представител Костадин Костадинов – лидер на партията “Възраждане”, против украински граждани, получили временна закрила в Република България, както и подкрепата му на руската агресия срещу Украйна”.

Костадин Костадинов брани паметника на армията-окупатор на България

Така започва декларацията, с която посолството на Украйна излезе в отговор на самозабравилия се вожд.

“Реториката на ръководството на партията “Възраждане” има характерни черти на езика на омразата и съдържа подстрекателство против всички временно дошли тук украинци. Сред десетките хиляди украински граждани, намерили временен дом в приятелската Република България, мнозина са с етнически български произход от различни региони на Украйна.

Заплахите към украински граждани в България подкопават демократичните ценности, основните човешки свободи и противоречат на позицията на Република България като страна – членка на ЕС и НАТО.

Посолството на Украйна в Република България се обръща към компетентните органи на Република България с призив да предприемат превантивни мерки, за да се гарантира безопасността и свободата на украинските граждани на територията на Република България”.(УВести)

Нашият коментар:

Всъщност, то няма какво да се коментира. Всяко чудо за три дни. Някой да се сеща за “Атака”? А тя едно време е заемала тази ниша и дори се е прославила със един “златен пръст”. Та – във Фейсбук водачът на “Възраждане”, известен с прякор на една девалвираща се парична единица, отговори СЛЕДНОТО.