Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕДПРИЕХМЕ УСПЕШНА КОНТРААТАКА КРАЙ БАХМУТ, РУСНАЦИТЕ ПОЗОРНО ИЗБЯГАХА

Киев, 10 май 2023.- Вчера нашите бойци от 3-а отделна щурмова бригада край Бахмут предприеха успешна контраатака, съобщава “Українська правда”.

В резултат някои части от 71-а руска бригада позорно избягаха от бойното поле. За това най-напред заяви Евгений Пригожин, който командва ЧВК “Вагнер”, като в едно видео псува редовната руска войска и споменава за 500 трупа. После тази информация беше потвърдена и от нашата страна, по-специално, от Андрий Билецкий – основател на полка “Азов” и лидер на партията “Национален корпус”.

Общо вчера са пленени шестима руснаци

Според пан Андрий, напълно са унищожени 6-а и 8-а роти на 71-а руска бригада, много бройки бойна техника, а шестима руснаци са пленени. Огромни загуби понесе и 3-я щурмов отряд на “Вагнер”, за което Пригожин, разбираемо, премълчава.

Нашите атакуваха по фронта 3 км и се вклиниха в дълбочина на руската линия с 2,6 км. В момента тази територия напълно е освободена от окупаторите.

“За мен е чест да се бия и да командват 3-а отделна щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна”, сподели Андрий Билецкий.

С този локален успех нашите части подобриха позициите си край Бахмут, който руснаците не могат да превземат от август м.г. Новият срок беше градът да бъде завладян към 09 май, т.е., към вчера, но и той се провали.(УВести)

Пленените вчера руснаци са доставени за разпит