Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДНЕС ОТДАВАМЕ ПОЧИТ КЪМ ПАМЕТТА НА ВСИЧКИ, СРАЖАВАЛИ СЕ ПРОТИВ НАЦИЗМА

София, 08 май 2023.- Днес, в Деня на паметта и помирението, в Украйна отдават почит към всички, които са се сражавали против нацизма, и към всички жертви във Втората световна война, четем в съобщението на украинското посолство в България.

Храбростта на тези, съпротивлявали се и победили нацизма, трябва винаги да се помни и почита.

В продължение на много години Украйна следва европейския подход към отбелязване на Втората световна война. Фокусът ни е върху паметта и помирението, което рязко контрастира с подхода на Русия, която използва победата, за да оправдае настоящите си агресивни политики.

Украинците са изиграли значителна роля в победата на антихитлеристката коалиция над нацизма и съюзниците на Хитлер.

“Категорично осъждаме опитите на путинската русия да си присвои победата над нацизма и да манипулира както своите граждани, така и международната общност, – пише в съобщението на родната амбасада. – Нашият акцент е върху факта, че никоя нация не може да претендира за изключителна роля в разгрома на нацизма”.

Днес Русия разрушава системата на международните отношения, създала се след Втората световна война.

В Деня на паметта и помирението всички трябва да си припомним, че диктаторите винаги се стремят да задоволят своите имперски амбиции чрез въоръжена сила, ултиматуми, агресия и опити за анексия. Единственият начин да се справим с него е да победим агресор, подчертава се в съобщението на украинското посолство.(УВести)

Още по темата:

ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА: “МЫ ЗА ЦЕНОЙ НЕ ПОСТОИМ”?