Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ АТАКУВА КИЕВ И ОДЕСА С ДРОНОВЕ С НАДПИСИ, УЖ ОТМЪЩАВАТ ЗА “УДАР” ПО КРЕМЪЛ

Киев, 04 май 2023.- Московия атакува Украйна с дронове и ракети. Експлозии са били чути в столицата Киев и Киевска област, както и в Одеса.

От щаба на нашата ПВО съобщиха, че са свалени 18 от 24 дрона-камикадзе.

Според военната администрация на Киев, московците са атакували с ирански безпилотни апарати “Shahed” и ракети, чийто вид се уточнява.

По-късно патрулната полиция показа части от дронове, паднали в три района на столицата. Вследствие на тяхното падане частично са увредени паркирани автомобили и пътната настилка.

Взривове са били чути и в Одеса, съобщават родните медии. Според оперативното командване “Юг”, градът е бил атакуван от 15 дрона “Shahed”, върху които е имало надписи “За Москва” и “За Кремъл”. Украинската ПВО е успяла да свали 12 от тях. Останалите са ударили общежитията на един местен вуз и са предизвикали пожар.

Вчера Москва организира провокация, като инсценирала дронов удар по купола на Сенатския дворец на територията на Кремъл. В резултат леко са били повредени две ламарини на покрива на купола. В Русия веднага и дружно, като по команда, са се заканили да накажат Украйна, въпреки че Киев отрече, че има нещо общо с тази “атака”. А и Вашингтон не намери данни, които да сочат към Украйна. (УВести)

Още по темата:

“УДАРЪТ” ПО КРЕМЪЛ Е ИНСЦЕНИРОВКА, КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ ОТ ISW