Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКИТЕ ЧАСТИ УСПЯВАТ ДА КОНТРААТАКУВАТ РУСКИ ПОЗИЦИИ КРАЙ БАХМУТ

Киев, 01 май 2023.- Контраатаки, предприети от украинските части, отбраняващи град Бахмут в Донецка област, са довели до отблъскване на руски сили от някои позиции, съобщи днес генерал-полковник Олександр Сирский – командващ на Сухопътните сили на Украйна. Но, въпреки това, положението остава тежко.

Генерал-полковник Олександър Сирский в Бахмут вчера

Пан генерал за пореден път е посетил фронта. Той още е казал, че в битката за Бахмут Кремъл хвърля все нови и нови подразделения, включително десантни части, които трябва да подпомогнат ЧВК “Вагнер. “Но врагът не успява да установи контрол над града”, допълнил е Сирский.

Руските милитари блогери пишат, че московците постепенно напредват в Бахмут, но, според някои украински военни експерти, до пълен контрол още е далеко, противникът не може да прекъсне т.н. път на живота, по който украинските защитници се снабдяват с храна, боеприпаси и лекарства и извозват ранените и загинали другари. Само вчера нашите части са отблъснали над 30 атаки в района на Бахмут и в района близкия град Мариинка. Всъщност, от тези два града вече почти нищо не е останало. Задачата на украинското командване колкото може по-дълго да сковават там московските сили, докато удари час за широкомащабна украинска офанзива.

Руското командване получи заповед от Москва до 9 май непременно да превземе някога 70-хилядния зелен и цветущ Бахмут, за да може Путин да извести раята си за “голяма победа на руското оръжие”. Над 70% от руснаците искат войната в Украйна да продължи, съобщава независимия “Левада-Център”(УВести)

Московецът, заварен от дрона ни в “тоалетна”, препуска с гол задник