Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УДАР ПО СЕВАСТОПОЛ Е ЧАСТ ОТ ПОДГОТОВКАТА КЪМ НАСТЪПЛЕНИЕТО НИ

Киев, 30 април 2023.- Вчерашният удар по окупирания Севастопол е елемент от настъплението ни, към което се подготвяме.

Наталия Гуменюк

Така Наталия Гуменюк – шеф на пресцентъра на Силите на украинската отбрана “Юг”, е коментирала взрив и пожар, станали на разсъмване на 29 април в “Бухта Стрилецка” на основната военно-морска база на Русия в Крим. “И ще продължим да унищожаваме логистиката на врага там”, допълнила тя.

Според пани Наталия, в Крим сега е много тревожно, населението напуска града, включително военнослужещите. “Те подават молби за отпуск и се стараят да избягат от полуострова, като усещат, че ще става още по-напечено”, каза Гуменюк.

Не се чувства сигурно в Крим и руското командване. Според Гуменюк, то постепенно прехвърля част от военните кораби от Севастопол към безопасния Новоросийск.

В окупирания Севастопол става все по-тревожно и такива разходки вече не са безопасни

В резултат на вчерашния удар в Севастопол се възпламени база с ГСМ, в резултат на което са унищожени 40 хил. тона гориво и масла. За справка, фрегатът “Адмирал Макаров” – в момента, след загуба на крайцер “Москва” през м.г., флагман на руския флот там, се зарежда с 300 т гориво, което му стига за две седмици. С други думи, на военната икономика в ЧВМФ е причинена значителна щета.

“Вероятно, сега противникът ще иска да разсредоточи запасите си от горивото на полуострова, но ние внимателно ще проследяваме този процес”, закани се Наталия Гуменюк.(УВести)