Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НЕОНАЦИСТИТЕ ОТ “РУСИЧ” СА ЕКЗЕКУТИРАЛИ НАШ ПЛЕНЕН ВОЙНИК ЧРЕЗ ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ

Киев, 12 април 2023.- В Интернет се появи ужасяващо видео с екзекуция на украински пленен войник, чието име засега е неизвестно.

Според сайта “Українська правда”, убийството е станало, най-вероятно, пред миналото лято, тъй като наоколо все още е зелено.

Преди да бъде заклано като добитък, войничето все още е живо, защото се съпротивлява. Обезглавяването е станало с нож, като присъстващите са снимали и давали съвети.

На снимката е главатарят на “Русич” неонацистът Алексей Милчаков, когото поздравява назначеният от Путин управител на Крим Сергей Аксьонов.

Електронното издание “Цензор.Нет” пише, че главорезите са от диверсионно-щурмова разузнавателна група “Русич” – неонацистка формация, подкрепяна от Кремъл, в която има много военни престъпници. Командва групата руският неонацист Алексей Милчаков.

Андрий Ермак – ръководител на кабинета на украинския президент, написа в “Телеграм”: “За всичко ще има отговор и отговорност”.

Украинският президент Володимир Зеленский сподели, че такова варварство е имало в Буча, Ирпин, Гостомил и други, окупирани от руснаците, градове и села и призова светът да не игнорира руския терор.

Службата за сигурност на Украйна започна разследване. Председателят на СБУ Васил Малюк е заявил, че неговите хора из-под земята ще намерят тези уроди. За извършеното ще бъдат наказани.

Украинското външно се обърна към Международния наказателен съд, като подчерта, че тези зверства едва ли са единични случаи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че кадрите са ужасни, но трябва да се провери “тяхната достоверност”.

От CNN казват, че разполагат със сведения за още един такъв акт, станал, най-вероятно, в района на Бахмут и извършен от “Вагнер”.(УВести)