Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКОВЦИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ НАШАТА АРМИЯ ЩЕ УДАРИ КЪМ МЕЛИТОПОЛ, КАНЯТ СЕ ДА ГО БРАНЯТ

Киев, 12 април 2023.- Московия укрепва отбранителните си линии в Южна Украйна – по посока към град Мелитопол, защото смята, че украинската армия ще удари именно там, за да прекъсне сухопътния коридор между Донбас и Крим.

Но успехът на тази стратегия зависи от наличие на достатъчно артилерия и личен състав, който да я реализира, заявиха от британското министерство на отбраната.

През последните седмици Русия приключи изграждането на три отбранителни линии в Запорожка област, които се намират на разстояние от 10 до 20 км една от друга и имат обща продължителност 120 км. В предната линия са оборудвани позиции за нападения, а задните две линии са предназначени повече за отбраната.

Да, тези линии имат потенциал да затруднят възможните действия на Украйна, изтъква Лондон. Фортификационните съоръжения, обаче, ще са ефективни само, ако там има достатъчно войници и боеприпаси, смятат британците.

Същевременно от украинския ресурс “Информационно съпротивление” казват, че в град Енергодар, Запорожка област, където се намира най-голямата в Европа Запорожка АЕЦ (шест реактора с мощност по 1000 мегават всеки), докараният от “Росатом” персонал е получил заповед да бъде готов за евакуация. АЕЦ е окупирана от московците през март м.г. Тя първа в Украйна е преминала към атомно гориво на американската компания “Уестингхауз” и руснаците са искали да се докопат до технологии на тази компания.

Поради изтичане във Вашингтон на поверителна информация, свързана с украинското настъпление, то може да се забави. Вчера премиерът ни Денис Шмигал, който се намира на посещение в Канада, заяви, че евентуално ще атакуваме едва през лятото.(УВести)