Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОСЛАНИКЪТ НА УКРАЙНА СЕ СРЕЩА СЪС СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ НА ИКОНОМИКАТА И ОТБРАНАТА

София, 11 април 2023.- Новоназначеният посланик на Украйна в България Олеся Илашчук отиде в министерството на икономиката и се срещна с министъра Никола Стоянов.

Двамата обсъдиха състоянието и перспективите на двустранното сътрудничество в икономическата сфера, както и възможностите за задълбочаване на търговските връзки между нашите страни.

“В Украйна се намира българска историческа диаспора от над 200 хил. души, която допълнително подсилва нашите отношения и създава солидна основа за тяхното по-нататъшно укрепване във всички области от взаимен интерес”, посочи министърът Стоянов. Той допълни, че двете страни имат традиционно добри икономически отношения и Украйна през годините е сред водещите търговски партньори на България.

Олеся Илашчук и
Димитър Стоянов

“Двете страни показаха, че поддържат и надграждат икономическите си връзки, дори в условия на война“, каза Никола Стоянов. Той подчерта солидарността на България с украинския народ и готовността на българските компании да участват активно в процеса на възстановяване на Украйна след края на войната, който, както всички се надяват, да дойде колкото е може по-скоро.

Министър Стоянов повдигна темата и за повишения внос на зърно и слънчоглед от Украйна и подчерта нуждата да се намери балансирано решение за региона.

От посолството на Украйна в София съобщиха, че днес пани Олеся се срещна с още един министър – на отбраната, Димитър Стоянов. Но освен снимката на сайта на нашата амсабада друга информация не сме намерили.(УВести)

Още по темата:

ПРЕЗ МИНАЛАТА, ВОЕННА, ГОДИНА ИЗНОСЪТ ЗА УКРАЙНА СКОЧИ ПОЧТИ ТРОЙНО