Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИЙ: ДЕОКУПАЦИЯТА НА КРИМ НЯМА АЛТЕРНАТИВА

Киев, 08 април 2023.- Изтеглянето на Русия от окупирания полуостров Крим няма алтернатива, заяви украинският президент Володимир Зеленский.

Володимир Зеленский

Според него, оттам започна всичко. “Да не забравяме, че именно с окупацията на нашия Крим, именно с репресиите в Крим против свободата на украинците и кримските татари, против кримските мюсюлмани, започна опитът на Русия да пороби Украйна и другите народи на цивилизована Европа”, каза Зеленский.

По този начин той отговори на бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва, който имал “план” в света на настъпи спокойствие. “Украйна да отстъпи полуостров Крим на Русия и това ще спре войната”, казал бразилецът. И добави, че Володимир Зеленский “не трябва да иска всичко”.

Ние не искаме чуждо, ние си връщаме нашето, отвърнал украинският държавен глава.

Луиз Инасио Лула да Силва

“Деокупацията на Крим няма алтернатива не само за Украйна, но и за целия свят. Убеден съм в това. За реда в света, който се основава на конвенциите и Устава на ООН, а не на престъпните наклонности на убийци, насилници и грабители, които Русия се опитва да разпространява”, подчерта Зеленский.

Той допълни, че Украйна с право очаква териториалната й цялост да бъда зачитана в международните й граници – от украинските градове на север до Севастопол и Керч на юг, така както тя зачита териториалната цялост на всички държави от Европа до Латинска Америка.

Според социологически проучвания, над 80% от украинците са против да се правят териториални компромиси в полза на руския агресор.(УВести)

Още по темата:

ПРЕЗИДЕНТ НА БРАЗИЛИЯ ПРЕДЛАГА ДА ДАДЕМ КРИМ НА ПУТИН, СВЕТЪТ ИСКАЛ СПОКОЙСТВИЕ

ПОБЕДАТА ЩЕ Е НАША, КАЗВАТ 93% ОТ ДОПИТАНИТЕ У НАС. ПЕСИМИСТИТЕ СА САМО 3,5%