Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕЗИДЕНТ НА БРАЗИЛИЯ ПРЕДЛАГА ДА ДАДЕМ КРИМ НА ПУТИН, СВЕТЪТ ИСКАЛ СПОКОЙСТВИЕ

Киев, 07 април 2023.- Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва предложи Украйна да отстъпи полуостров Крим на Русия и това, според него, ще спре войната. И добави, че Володимир Зеленский” не трябва да иска всичко”, съобщава “Цензор.Нет”.

Същевременно, руският държавен глава Владимир Путин “не може да завземе територията на Украйна – вероятно, може да се обсъди въпросът за Крим”, и той трябва да преосмисли някои събития, каза още Лула в гр.Бразилия, където се среща с журналисти. Той смята, че светът вече има нужда от спокойствие и за това трябва да се намери решение.

В края на януари Лула предложи себе си заедно с “някои други страни” за посредник между Русия и Украйна. Очаква се, че следваща седмица бразилският президент ще представи плана си на китайския лидер Си Дзинпин в Пекин.

Лула каза, че е сигурен в шансовете за успех на този план и се надява тази група от държави да бъде създадена след завръщането му от Китай.

Селсо Аморим – главен външнополитически съветник на Лула, в края на март се срещна в Москва с Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, който се очаква да пристигне в Бразилия на 17 април.

Според социологически проучвания, над 80% от украинците са против да се правят териториални компромиси в полза на руския агресор.(УВести)